Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY
RSS

Jag heter Mari Strenghielm och jag jobbar som inredningsstylist, formgivare, fotograf och bloggare. Jag bor tillsammans med min familj ute på Dalarö i Stockholms skärgård. Jag har en liten femårig tjej som heter Juno och en nybliven skolpojke som heter Dante. Hemma hos oss bor även pappa C, hunden Valle och katterna Fritjof och Carmensita. Vi bor i hus från 1884 och vi renoverar och inreder jämt och ständigt. Jag använder hela mitt hem som studio och har alltid någon plåtning på gång någonstans i huset. Reser mycket både med jobb och privat. Livsnjutare!

Mail: mari@strenghielm.se Hemsida: strenghielm.se Instagram: @mari_strenghielm

Renoverat skåp! Lite före- & efterbilder

strenghielm_linen_cupboard.6 strenghielm_linen_cupboard.4 strenghielm_linen_cupboard.3 strenghielm_linen_cupboard.2 strenghielm_linen_cupboard.1Min kompis köpte ett skåp på Blocket för ett tag sedan, eller rättare sagt hon hämtade det gratis. Planen var att det skulle bli ett skåp till ett flickrum men när skåpet skulle bäras upp för trappan så gick det inte. Nope, tvärstopp! Hon visste att jag hade sneglat lite på skåpet så istället för att sätta ut det på Blocket igen så gav hon det i sin tur till mig. Jag har haft det på lite olika ställen här hemma och funderat och testat och bråkat lite med det. Många idéer har jag haft om hur jag vill göra iordning det också men nu fick det bli ett linneskåp i sovrummet. Vi skar ut skivorna i de yttre dörrspeglarna och monterade in klövergaller istället, sen målade jag det crémevitt inuti och mörkgrått utanpå. Och vips så blev det ett helt nytt skåp. Nu måste jag bara hitta alla hyllplan som jag lagt på ett himla bra ställe här i huset…

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 11 Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

 1. Wow! Så fint. Kram

 2. idahhh says:

  Sjukt snyggt alltså!! :) <3

 3. Lena says:

  Så himla, himla fint!
  Men du, var hittar man klövergaller? Jag vill bygga elementsskydd, och det hade ju varit en hit!
  Kram Lena

  • strenghielm strenghielm says:

   Hej Lena, jag hittade på en stålfirma i ett fabriksområde i utkanten av Stockholm… Så googla! Det finns även på Bauhaus men de är har fasta, ganska små storlekar och är hemskt dyrt. Det man bör veta är att de är tunga och jobbiga att ha att göra med och svåra att skära i. Men det är det värt tycker vi iallafall. Lycka till!

 4. Brita says:

  Snyggt. :) Ang. klöver galler…tror att Nacka byggnadsvård har…

  • strenghielm strenghielm says:

   Japp, de har också men det hade vi inte råd med… Tror vårat kostade hälften!

 5. Maria says:

  Otroligt fint skåp, snygg form och efter din renovering är det helt makalöst. Ser ut att ha funnit sin perfekta plats också.
  Jag har ett betydligt mindre skåp plus två bokhyllor som verkar vara från samma tid, känner så väl igen hur hålen för hyllplanen kommer i grupper om fyra – hyllplanspiggar kan inte IKEA tillskriva sig som sin idé.