Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY
RSS

Jag heter Mari Strenghielm och jag jobbar som inredningsstylist, formgivare, fotograf och bloggare. Jag bor tillsammans med min familj ute på Dalarö i Stockholms skärgård. Jag har en liten femårig tjej som heter Juno och en nybliven skolpojke som heter Dante. Hemma hos oss bor även pappa C, hunden Valle och katterna Fritjof och Carmensita. Vi bor i hus från 1884 och vi renoverar och inreder jämt och ständigt. Jag använder hela mitt hem som studio och har alltid någon plåtning på gång någonstans i huset. Reser mycket både med jobb och privat. Livsnjutare!

Mail: mari@strenghielm.se Hemsida: strenghielm.se Instagram: @mari_strenghielm

Observationer

strenghielm_sdw17.5 Idag har jag varit ute på Stockholm Furniture & Light och kikat tillsammans med min kompis och stylistkollega Jill, häng med på en liten tur vettja. Jag började på den fina trendutställningen designad av Lotta Agaton, hon hade gjort varje rum i ett hem och det var ju så klart den mest inspirerande montern på mässan. Fint med alla olika färgteman på rummen och roliga och fina materialval.

strenghielm_sdw17.4 strenghielm_sdw17.2 Detta 3D-kakel, I like! Och i precis denna färgställning. Vi kommer ganska så snart behöver renovera vårat badrum och detta får hoppa in i min inspirationsmapp.

strenghielm_sdw17.3 Gillade färgen på detta kök och att det är monokromt, ni vet ju, jag älskar monokromt.

strenghielm_sdw17.6Lotta, omringad av beundrare som vill fråga grejer. Hon hade inte bara gjort trendutställningen utan även (som vanligt) den för String.

strenghielm_sdw17.8 Och så roligt att den var helt vit och krispig!

strenghielm_sdw17.9 Älskade de nya färgställningarna på pocket-hyllorna. Och en massa vidareutvecklingar med små tråg, skohyllor, grundare vägghyllor osv. Victoria på String visade oss runt bland allt nytt och fint.

strenghielm_sdw17.10 Den här lilla utställningen råkade jag hitta när jag gick vilse.. det var ett gäng amerikaner som tagit ett gäng typiska Skaker-saker och möbler och sedan gjort uppdaterade versioner av dem. Älskar ju Shaker och det här tycker jag var en rolig idé och himla fint alltihop.

strenghielm_sdw17.16 strenghielm_sdw17.19 Så här såg det ut hos Hay förra året också har jag för mig men jag gillar det, kul att se möblerna i nya perspektiv och skuggspelet är skoj.

strenghielm_sdw17.15 Vet inte så mycket om dessa men jag tycker lamporna var fina och det var en enkel och fin monter.

strenghielm_sdw17.12 TON, tja, vill ju ha allt. Överlag var det väldigt mycket stolar på mässan. Stolmässa typ.

strenghielm_sdw17.11 Den här vet jag inte var den kommer ifrån men man är ju en sucker för slitet läder. Skulle dock hålla sig snygg i en kvart här hemma med alla djur och barn.

strenghielm_sdw17.13

Och den här då från Eilersen? Den ville jag knöggla ihop och sno med mig. Jag letar som en galning efter safari-stolar till vardagsrummet, fast vintage. Men den här skulle jag undantagsvis köpa ny (om jag hade råd) fantastiskt fin.

strenghielm_sdw17.17 Herr Eilersen himself berättade om företaget och alla nyheter, på danska, jag fattade ungefär hälften men det gjorde ingenting.

strenghielm_sdw17.18Jag käkade lunch på Swedese där jag tyvärr missade att ta kort, tja, eftersom jag ju åt lunch. Men kul att höra hur deras designers (samarbetspartners) tänkt då de ritat möblerna. Träffade på en massa bloggkollegor igen, man ses ju ganska aktivt under januari och februari med alla visningar och mingel hela tiden. Fint tycker jag. Himla skoj var det också att träffa på Sara och Karolina från Sandbergs och snacka lite, och även Hanna Wendelbo (fd Sandbergs) som numera är frilans. Hej, hej!

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 4 Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

  1. Så snygga bilder! Tror jag lånar några till min blogg. Vet du var köket kommer ifrån? =)

    • strenghielm strenghielm says:

      Äsch, jag tänkte inte på att ta kort på alla köpställen.. tyvärr! Välkommen att låna, hej, hej

  2. Hanni says:

    Safari-stolen har en sån där fantastisk nude färg. Fina bilder.

  3. […] Bilder via Strenghielm. […]