Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY
RSS

Jag heter Mari Strenghielm och jag jobbar som inredningsstylist, formgivare, fotograf och bloggare. Jag bor tillsammans med min familj ute på Dalarö i Stockholms skärgård. Jag har en liten femårig tjej som heter Juno och en nybliven skolpojke som heter Dante. Hemma hos oss bor även pappa C, hunden Valle och katterna Fritjof och Carmensita. Vi bor i hus från 1884 och vi renoverar och inreder jämt och ständigt. Jag använder hela mitt hem som studio och har alltid någon plåtning på gång någonstans i huset. Reser mycket både med jobb och privat. Livsnjutare!

Mail: mari@strenghielm.se Hemsida: strenghielm.se Instagram: @mari_strenghielm

Location love

strenghielm_caravanserai.4 strenghielm_caravanserai.2 strenghielm_caravanserai.7 strenghielm_caravanserai.5 strenghielm_caravanserai.1I torsdag var vi strax utanför Gävle och jobbade och på hemvägen så passade vi på att kolla in ett jättefint ställe som ligger där i krokarna. Det är vackra gamla fabrikslokaler där en handfull duktiga hantverkare inom textil huserar, hantverkarna är alla från Syrien och istället för att bara gå omkring och vänta på uppehållstillstånd så jobbar de och gör nytta både för sig själva men även för oss andra som får njuta av de vackra sakerna de syr och tapetserar. Det är socialarbetare och eldsjälen Pia som dragit igång detta projekt och även hon som står för inredningen i de vackra lokalerna. Så här skriver de på sin Facebook-sida:

“En Caravanserai är en trygg fristad på en farlig väg. En handels-och mötesplats för människor i rörelse. Beduiner och turister, flyktingar och handelsresande. En oas att andas i mitt i flykten. Vi vill återskapa Caravanseraien i modern tid! Hos oss möts hantverkare från hela världen som varit tvungna att fly från sina hem. De har kommit med sina händer som CV. En hantverkare känner igen en annan på spåren efter verktyg i huden, på hans självsäkra sätt att föra pensel, synål eller hammare som vittnar om att redskapet blivit en del av honom själv. Händernas kunskap kräver varken språk eller betyg. Hos Caravanserai i Gävle erbjuder vi en etiskt hållbar produktion inom sömnad, mureri, måleri samt tapetsereri. Vi har också vår egen inredningskollektion av grekisk ekologisk bomull.”

Vilket sätt att avsluta en fantastisk dag på efter att ha varit i Britas hus hela dagen. Även hit vill jag komma igen, jag tänker att jag vill använda lokalerna som location till någon plåtning men är också sugen på de fina produkterna de tagit fram. Och så klart att få träffa Pia igen, så inspirerande alltihop. Önskar er en finfin lördag!

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

Inga kommentarer än..