Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY
RSS

Jag heter Mari Strenghielm och jag jobbar som inredningsstylist, formgivare, fotograf och bloggare. Jag bor tillsammans med min familj ute på Dalarö i Stockholms skärgård. Jag har en liten femårig tjej som heter Juno och en nybliven skolpojke som heter Dante. Hemma hos oss bor även pappa C, hunden Valle och katterna Fritjof och Carmensita. Vi bor i hus från 1884 och vi renoverar och inreder jämt och ständigt. Jag använder hela mitt hem som studio och har alltid någon plåtning på gång någonstans i huset. Reser mycket både med jobb och privat. Livsnjutare!

Mail: mari@strenghielm.se Hemsida: strenghielm.se Instagram: @mari_strenghielm

Hemestern som kom av sig

strenghielm_vallesjuk strenghielm_outdoorkitchen.2 strenghielm_outdoorkitchen.1 strenghielm_outdoorkitchen.4 strenghielm_outdoorkitchen.5 strenghielm_outdoorkitchen.3Ja, fy sjutton, vilken mardrömsvecka det varit. Det som skulle blir den härligaste hemestern med nyinköpt båt och nybyggt utekök fick sig ett rejält magplask och det blev ingenting av något. Ett par dagar efter att vi kommit hem från Skåne så svullnade Valles öra upp och efter ytterligare någon dag så var örat som en ballong och vi såg att han hade jätteont. In till akuten och trots hans höga ålder valde de att boka in honom på operation, fanns inte mycket annat att göra då han var så illa däran. I måndags morse var det dags för operation och sen började min och C´s karriär som veterinärer.. Sår som ska tvättas, omslag som ska bytas efter konstens alla regler och ett antal mediciner som ska ges. Vi har behövt passa på honom dygnet runt för att han inte ska rysta huvudet och dra upp stygnen samt att han är så illa däran. C sover med honom på en madrass i hallen. Mitt i allt detta har vi bygget från hell mittemot vår tomt och de passade på att spränga och göra tungt markarbete med olidligt oväsen från 6.45 till 18.00 varje dag. Ett oväsen som gör att man inte kan vistas utomhus. De vattnade inte heller då de sprängde och farligt stendamm vill vi inte ha i våra lungor tack. Så en vecka inne med sjuk hund och sommarlovsbarn med spring i benen, jisses. Kulmen var väl när vi på onsdagen ser att Valles kind är alldeles svullen och vi får åka in akut igen för han har nu fått en infektion i såren. Framåt torsdag när han inte har ätit på 5 dagar och är helt utslagen så börjar jag tänka att han inte kommer fixa detta. Älskade Valle. Men vi kämpar på och medicinerar och trugar med vatten, korv och köttbullar och pö om pö så har iallafall såren blivit bättre. Och en liten köttbulle här och en korvbit där har han fått i sig. En skvätt vatten då och då. Så han kanske fixar det ändå. Igår drog äntligen byggarbetarna på semester, halleluja. Och vi lämnade Valle en liten stund och tog oss en liten tur med båten, en sån frihetskänsla! Sen när vi kom hem målade jag och fixade det sista på vårt utekök och C drog in vatten så nu är vi preppade för att testa på den där hemestern igen.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

  1. Stackars Valle och stackars er! Ja, ibland blir inget som det var tänkt! Hoppas att ALLT är så mycket bättre nu!
    Gillar din blogg – dina texter och bilder!
    Soliga hälsningar,
    Gunilla

  2. Malin says:

    Hoppas han kryar på sig!