Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY
RSS

Jag heter Mari Strenghielm och jag jobbar som inredningsstylist, formgivare, fotograf och bloggare. Jag bor tillsammans med min familj ute på Dalarö i Stockholms skärgård. Jag har en liten femårig tjej som heter Juno och en nybliven skolpojke som heter Dante. Hemma hos oss bor även pappa C, hunden Valle och katterna Fritjof och Carmensita. Vi bor i hus från 1884 och vi renoverar och inreder jämt och ständigt. Jag använder hela mitt hem som studio och har alltid någon plåtning på gång någonstans i huset. Reser mycket både med jobb och privat. Livsnjutare!

Mail: mari@strenghielm.se Hemsida: strenghielm.se Instagram: @mari_strenghielm

Köpenhamn med kids

Ni som hängt med mig här ett tag vet ju att jag diggar Köpenhamn. Älskar deras lite mer avspända förhållande till det mesta, jag känner mig mkt mer hemma här än i Stockholm faktiskt. Den här gången var den första tillsammans med barn så det var lite pirrigt, storstadssemester med kids, är det verkligen idealt? Men det gick ju hur fint som helst, så himla mysigt att resa med barnen! Vi gick ca 1,5 mil varje dag, det ni. Och jisses vad man kan hinna med på 3 dagar, kändes faktiskt helt lagom. Hade vi åkt till solen så hade vi ju velat stanna längre så klart. Nu var detta först och främst en höstlovsresa och den stora grejen var att gå på Tivoli, och här är verkligen ett tips, åk inte dit på sommaren utan nu på höstkanten och gå då dit framåt kvällskvisten. Så himla fint med alla lampor, en helt magisk stämning var det. Och, psst, här spetsar de mammas och pappas varma choklad med rom. Älskar Danmark.  Sen spenderade vi ett antal timmar i den stora Lego-affären inne i stan, deras flagship-store, där barnen fick välja ut varsin grej. Det tar sin tid som ni kanske förstår. Jag hade inte tänkt så mycket mer på resan utan, som sagt, detta var en familjegrej bara. Men nog lyckades jag klämma in lite inspiration även till mig själv ändå och åkte hem idag fulltankad med inspiration. Vi var till exempel och fikade på fina Café Atelier September, vi åt lunch på Papirön och Copenhagen Street food market (här behöver man tid för man vill äta flera ggr om..), jag kollade in Aiayus butik där jag hittade en fin skjorta och så kollade vi in Fil de fer och närliggande antikbutiker. Fint så. Fin allhelgona på er vänner!

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

  1. Karin says:

    Hej! Vilka alldeles underbara bilder från Köpenhamn. Kan riktigt känna vilken härlig stämning det är där och det är det ju, har varit där många gånger. Jämförelsevis så känns Stockholm så överspänt trendigt. Tack för allt fint du bjussar på!