Tant Johanna header
RSS Arkiv Kategorier

Grönkål

tantjohannagronkal Just nu frossar jag i grönkål. Förutom att ha i det i smoothies och juicer inspirerar Chez Wood mig och jag lagar denna sallad, denna pasta och grönkålschips. Så otroligt gott alltihop! Och så är det ju vackert också, älskar grönkålens färg.

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 4 Kommentarer

Köksinspiration

Desktop48 Snart startar renoveringen här hemma och först ut är ett nytt kök. Det känns superlyxigt men också skrämmande med alla beslut som ska tas. Vi har liksom aldrig satt in ett helt nytt kök utan bara pimpat befintliga, detta fick till exempel ben, ny bänkskiva handtag och detta målade jag för hand. Denna gången blir det alltså ett nytt från grunden och jag måste bestämma mig snart. Ovan har jag satt ihop ett kollage på kök som inspirerar mig och som ni ser är mörka kök något jag är väldigt inne på just nu. Det är förresten ett tips till er som ska renovera, spara på bilder ni gillar och tillslut hittar man en röd tråd, kanske sparar men en bild flera gånger, då är det ett tecken på att man verkligen gillar det eller så har man flera bilder med samma kran o.s.v. Ja ni fattar! Om ni inte vill spara ner en massa bilder på datorn är Pinterest ett helt fantastiskt verktyg för just bilder och mappar. Nu ska jag återgå till köksplaneringen!

Foto: 1. Kvänum 2. Lagerlings 3. Wishbone home 4.Christopher Sturman 5. DeVol

0 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 5 Kommentarer

Möbelfynd och målartankar

fynd

Jag har inte varit på en enda loppis i sommar men ändå lyckats göra dessa tre fynd. Mitt bästa är nog ändå tamburmajoren som faktiskt har en ganska rolig story bakom sig. Jag såg den nämligen hos en dam på Smögen som förr hade affär men av någon anledning har hon helt slutat sälja möblerna och alla prylar som nu fullkomligen svämmar ut från första våning och ut på verandan. Det var där på verandan jag såg den, tamburmajoren i mörkbrunt trä och perfekt patinerad. Men damen syntes inte till så jag hade ingen möjlighet att snällt fråga om jag möjligtvis kunde få köpa dem. Min vän C sa att hon skulle hålla utkik eftersom hon bor granne med damen, dagarna gick och det enda jag kunde tänka på var om den skulle bli min. Så en dag när jag var ute på havet och fiskade ringde Cecilia och sa att hon hade fått köpa den och inte nog med det, för ynka 150 kronor. Och jag som hade en budget på 1500kr. Helt galet!

Stolen som egentligen är lite mer som en fåtölj och hallbordet fick jag med mig från Myrornas på Järntorget här i Göteborg. När jag kom till kassan frågade personalen vart jag hade hittat dem och de förbarmade sig över att de hade stått i just kassan när dessa kommit in. 600kr för båda fick jag betala och jag bar hem dem i omgångar. Stolen ska få ny klädsel och kanske målas om och hallbordet ska nog också målas, även fast jag faktiskt gillar när det är sådär. Men mannen här hemma får rysningar och muttrar om shabby chic när jag säger att jag kanske låter det vara precis som det är. Och ja, på väggen där bakom hänger en massa kulörprover till vardagsrummet som ska målas om så fort jag bara bestämmer mig.

3 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 7 Kommentarer

Krågens kräftskiva

 

Varje år ställer min kompis Cecilia och hennes syskon till med kräftskiva på deras lantställe. Och i helgen var det alltså dags för 2014 års upplaga.

gard3Havet och himmelen var gråblå och det stormade. Ett av mina bästa väder.

gard4De hade pyntat så fint i ladan.

gard5Beställt 20 kilo kräftor.

gard2gard1Jag kunde absolut inte låta bli att smyga in i verktygsboden där tiden nästan har stannat.gard6gard8Fest i en lada måste ju vara bland det bästa.

gard9

Ungefär samtidigt som det började skymma sprack det upp och det blev en stjärnklar natt.

gard7

Men massor av dans.

Tack Madelene, Cecilia & Carl för värdens bästa kräftskiva. Ingen!

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar

Drömmen om en skola

11093186

1109318411093187ystadhus110931901109319411093185

Jag har så länge jag kan minnas drömt om att få bo i en gammal skola, min dröm går dock inte riktigt ihop med vart jag vill bo geografiskt. Det är sällan det finns gamla orörda fastigheter och hus här på västkusten, de flesta är redan sönderrenoverade, rivna eller så får man vara beredd på att hosta upp flera, flera miljoner. Både jag och min man finkammar hemnet ett par gånger i månaden (eller, jag erkänner! Ibland varje dag faktiskt) och vid senaste titten  var det A som fann detta fantastiska hus. Behöver jag säga att jag började gråta? Nej jag tänkte väl det, ni känner mig vid det här laget. Jag tror jag skiter i allt och flyttar till Ystad!

Foto: Diakrit via Fastighetsbyrån

6 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 12 Kommentarer
Page 1 of 20312345...102030...Last »