Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode

Jag heter Linda och jobbar som stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min pojkvän David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om min vardag som stylist och butiksägare, min vurm för vintage, inredning, inspirerande miljöer, recept och resor.

Välkommen hit!

Kontakt: volanglinda@gmail.com

Portfolio: http://lindahansson.squarespace.com/

Drink med ros och hallon & enkla praliner till Alla hjärtans dag

Glad alla hjärtans dag! Denna superhypade dag som jag inte riktigt vet vad jag ska tycka om egentligen. Jag tänker att man får göra den till sin på det sätt som passar en helt enkelt. Själv ska jag jobba hela dagen men förhoppningsvis ha lite ork kvar för att spela Cluedo och dricka vin med David och kanske utbyta en liten symbolisk gåva. Hoppas!

För er som har tiden idag och vill bjuda någon ni gillar på en riktigt god drink – och/eller några smaskiga praliner – kommer här två finfina tips. Det är ett recept på en Halloncocktail med ros och ett på världens enklaste – och goda –praliner.

Drinkar-Foto-Emily-Dahl-7

Halloncocktail med smak av ros

4 drinkar

Tid: ca 20 minuter + 1 timme

Till drinken behöver du :

0,75 dl limejuice

0,75 dl strösocker

0,5 tsk rosvatten

4,5 dl färska hallon

15 cl gin

4 dl club soda

is

Gör så här:

Häll upp lime, socker och rosvatten i en mindre skål. Blanda tills sockret löst sig. Addera hallon och mosa dem men en träslev mot sidan av skålen för att få ut dess saft. Låt blandningen stå till sig en timme och mosa gärna hallonen lite då och då.

Vid servering: sila bort hallonbitarna och häll upp halllonblandningen i en kanna. Fyll 4 glas med isbitar och addera hallonblandningen – tills glasen är halvfulla. Häll på gin och toppa med club soda.

praliner

Presentpraliner

Smält 200 g av din favoritchoklad (t ex Toblerone, Geisha, Mintkrokant eller Noblesse) i ett vattenbad. Fördela sedan i formar och ställ i kylen i minst 2 timmar. Knacka ut dem och ge bort till någon du tycker om!

Psst. Här hittar ni finfina tips på hur man kan vika sina egna askar och lägga godbitarna i;

DIY; Vik dina egna pappersaskar.

Foto av Emily Dahl

Styling och recept av mig.

4 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

  1. Sofia says:

    Åh rosdrinken! Älskar den, så läcker och lyxig men superenkel att göra.

    Hela det reportaget från Elle som du och Emily gjorde är magiskt. Gör ofta flera av drinkarna som är väldigt uppskattade! <3

    • volang volang says:

      TACK Sofia! Vad glad jag blir nu. Så roligt att du provat drinkarna och gillar dem:)