Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY

Jag heter Linda Hansson och jobbar som stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester(Norstedts 2013). Jag är även – ihop med Mia Anderberg – den som driver och administrerar sajten Lovely Life.

Jag bor i Stockholm med min pojkvän David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om min vardag som stylist och butiksägare, min vurm för vintage, inredning, inspirerande miljöer, recept och resor.

Välkommen hit!

Kontakt: volanglinda@gmail.com

Min portfolio hittar du här

Jag är också en del av:

Reportageagenturen A mash up Agency

Kreativa studion Fabriken i Kransen

Favoritrecept; chokladdoppade clementiner

Julen är i full gång och jag fattar som vanligt ingenting. Vet bara att tiden går superfort och att jag och Lollo har massvis med paket att packa i butiken (hurra för det för övrigt!).

För den som vill ha något gott att äta såhär i jultider – men som inte innehåller så mycket socker – tänkte att det kunde passa fint att tipsa om en av mina gamla favoriter. Chokladdoppade clementiner med havssalt och valnötter. Kanske det godaste – och enklaste – jag vet. Vet att flera av er testade det förra året så för vissa får det blir en påminnelse. För nya läsare blir det däremot ett sprillans nytt tips på ett gott, nyttigt och väldigt enkelt julgodis!

chokladdoppade clementiner med valnötter och havssalt

Det enda du behöver är:

– Clementiner

– Mörk choklad (70%)

– Havssalt

– Valnötter (eller bara havssalt om man inte gillar – eller tål – nötter).

chokladdoppade clementiner recept

Gör så här:

Smält chokladen i ett vattenbad (en chokladkaka på 100 g är lagom till 4-5 st clementiner).

Skala clementinerna (en clementin ger ca 10 klyftor).

Doppa sedan halva clementinen i choklad och strö sedan över flingsalt eller nötter.

chokladdoppade clementiner recept

Låt stelna. Klart!

Tips! Ätes med fördel på en gång då clementinerna lätt blir torra annars. Låt dem stå i kylen med plast över om du inte ska äta dem direkt.

Foto: Emmy Lundström.

Styling av mig.

Translation

 One of my favorite recipes for Christmas: chocolate dipped clementines with seasalt. As simple – and good – as it looks. I hope you will try it!

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

  1. […] nyttigare variant delar Volang-Linda med sig av. Clementiner doppade i choklad. Så enkelt, men ser så gott ut! Clementiner är ju bara […]