Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY

Emma Johansson, det är jag som ligger bakom Instagramkontot @whatdecoratesmyday.

Jag jobbar som digital manager, skribent och influencer. Bor i centrala Stockholm med sambo och sönerna Carl-Philip, 3 år och Alexander, 0 år.

Jag ser bloggvänliga ögonblick precis överallt, där inredning, blommor och sönerna allt som oftast får stå i centrum. En hopplös Hemnet-knarkare som sällan tackar nej till en flytt eller att dra igång nya inredningsprojekt.

Samarbete eller bara säga hej?

Gör ni bäst på whatdecoratesmyday@gmail.com eller på @whatdecoratesmyday.

Inredningsdetaljen som borde förbjudas

Ni vet när bekanta säljer sina hem? Och hemmen är sådär fina att man bara måste dela med sig? Just nu säljer min gymnasievän och hennes man sitt perfekta parhus i Gbg. Huset är ett vackert egnhemshus i Landala EgnahemGöteborg.

Jag tog mig friheten att göra en analys av deras renoveringar, och lyfta fram godbitarna. Håll till godo.

Vad jag tar med mig från den här bilden? Ett sådant draperi för hemmets fulaste maskin ska jag också fixa. Tänk att en sådan enkel sak kan dölja så mycket.

Mina #goals i den här bilden? Den mörkgrå fogen med vitt kakel. Vi hade exakt så i vår lägenhet på Kvarnholmen och det kan jag sakna. Vit alternativt ljusgrå fog i badrum bör ju i princip förbjudas enligt Svensk grundlag, finns inget värre att försöka hålla rent i våra i-lands-fräscha hem, någon som kan skriva under på detta? Nä, ska jag någonsin renovera badrum så blir det mörkgrå fog. Igen. Kan någon hålla koll på mig så att jag inte bryter det här löftet?

Och vad lär vi oss här? Svart kök behöver verkligen inte vara så svart som man lätt kan tro. Jag fick titta två gånger på den här bilden för att konstatera att luckorna är svarta. Tillsammans med det vita golvet, kaklet och naturella hyllor är det sådär perfekt avvägt.

Vad vill jag med denna bild? Fönster vid diskho är a l d r i g fel. Noll, och åter noll nackdelar. Om ni frågar mig.

Och till sist, våga vägra barnmatta i barnrum. Och våga måla rosa. Hade jag inte jobbat stenhårt med denna tapet här hemma så hade det blivit puderrosa väggar. Alla gånger.

Vad har vi då lärt oss av detta inlägg som helhet? Letar ni just nu hus i Gbg-trakten? Här har ni ett guldläge att köpa ett riktigt bara-att-flytta-in-hus. In i minsta detalj, så perfekt.

(Detta inlägg är inte på något sätt ett samarbete. Utifall någon undra;)

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Fredagsmorgon har guld i mund

..Eller hur det nu va? Kikar in med ett litet bildsvep helt och hållet oredigerat. Precis som det är just denna morgon, utan filter och smink. Jag och mina gullepuffar är på väg till ÖF i en kyrka nära där vi bor.

Jag har en prenumeration på blommor. Varje torsdagskväll ringer Flowery.se på dörren och denna goding kom igår.

Är det bara jag som spritter av vårkänslor idag? Denna sol alltså, så efterlängtad.

Och så några behind the scenes-bilder, som sig bör.

Idag är jag lite extra glad. Såg att Emma tipsat om mig. Jag har följt hennes blogg sedan jag själv gjorde ett tafatt försök med blogg för typ 7 år sedan. Jag fastnade ju liksom för Instagram istället, och bloggandet pausades en lång, l å n g tid. Jag blev en late bloomer i bloggvärlden, ha ha. Jag hittade Emmas blogg för att jag sökte på andra bloggar som hette något med ”Emma”. Hittade till henne och tänkte ”nähä, det namnet var taget”. Och det var då What Decorates My Day föddes.

Emmas blogg är för övrigt bara så där skön och härlig som jag tycker att bloggar ska vara. Ärligt och alltid så grymt snyggt. Jag har alltid haft en liten dröm om ett liv på västkusten, men hey, det kommer inte bli så, så jag tar del av Emmas härliga hem och får på så vis mitt längt till västkusten tillgodosett. Hur bra?

Ha en kanonhärlig fredag, gå ut och var glada i vårsolen vetja!

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Låt er inte luras del 5- triss i Arsenalgatan 12 C

Den här veckan fann jag mitt material till Låt er inte luras – del 5 hos Sveriges drottning av inredningsbloggeri. Här kan ni fördjupa er i mina tidigare högst ovetenskapliga analyser.

Jag blir alldeles pirrig när jag kommer över bilder som dessa, här snackar vi grejer; triss i samma kök – olika inredning.

November 2014, via Johanna Bradford.

November 2015, via Inredningshjälpen.

Och nu till salu igen via Alvhem. Välkomnande färgtoner med fransk bistrokänsla, runt matbord med mörkbruna Thonét. Det här sväljer jag med hull och hår.

Låt oss kika på en vy till:

November 2015. Kontrastrikt och krispigt vitt.

Och som det ser ut nu. Sammantaget en mjukare känsla med den grå färgen på väggarna, ett underifrånperspektiv och mindre kontrast. Växten i fönstret, kan inte låta bli att undra om den gått i arv från den förra ägaren?

Blir spännande att se hur nästkommande ägare kommer inreda, vad tror ni, hur länge dröjer det innan vi ser Arsenalgatan på Hemnet igen?

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Kriget om din och min uppmärksamhet

Något är på gång att hända i Instagram- och bloggosfären. Flera med mig har uppmärksammat tendenserna till digital trend-tröttma. Kriget om din och min uppmärksamhet. I kombination med att vi mer och mer verkar längta efter äkthet. Fast liksom lite lagom mycket, är min högst personliga tolkning.

Själv finner jag mig gång på gång gilla de där bilderna i mitt Instagramflöde som är så kallade äkta #instamoments. Högst subjektivt vad som är vad, men jag syftar på den typen av bilder man (återigen är min referensram me, myself and I) delade i Instagrams begynnelse.

Här har ni mina topp-fem #instamoments som jag gillat och sparat de senaste veckorna.

@leilabavcic
Ljuset, kolla ljuset! Och hela hennes flöde för den delen. En fröjd för den som älskar instamoments med klass.

@local_milk
En veteran bland inredningsnördar på Insta. Jag drog en lättnadens suck när jag såg att även hon har disk hemma, precis som vanliga, dödliga.

@baravickan
Jag förstår att det här inte är ett äkta (vad nu det är?) instamoment, men man luras till att tro det, och det räcker. Älskar allt med den här bilden!

@dromma
Drottningen av instamoments, om ni frågar mig. Ord är överflödiga, ett måste i var kvinnas flöde!

@i_hjalmarsson
Förhållandevis ny Insta-bekantskap för mig men jisses, så härligt det är att följa henne. Instamoments så det står härliga till.

Se gärna det här inlägget som ett tafatt försök till en sundare inställning till det digitala kontra verkliga livet och en del i digital-trend-tröttma-debatten. Och värt att påminna sig om i tider som dessa: inget är av nödvändighet vad det synes vara.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar

I väntan på räkor och cava

Exakt så tycker jag att tiden från och med nu till dess att sommaren drar igång kan beskrivas på bästa sätt. Ni vet när det känns som man bara inte kan vänta mer.

I väntan på räkor och cava, 28 juli, 2017

Ja, jag råkade se bilden ovan från i somras. Och slungades tillbaka till det gröna, värmen och ljuset. Min längtan till vår och sommar är nästan krampaktigt olidlig så här års. Och nu vill jag förvärra den känslan lite genom att browsa bland det göttigaste från sommaren 2017.

Fjällbacka klockan 4.30, 24 juli, 2017

En tårta som min syster bakade på Lustfyllt, Habo, 19 juli, 2017

Vi var en sväng i Danmark. Bilden är från H. C. Andersens födelsehem, 24 juli, 2017

Mina gullepuffar, Gotland, tidig morgon 14 augusti, 2017

Jag och min minsta gullepuff, Gotland, 10 augusti, 2017

I trädgården hos världens finaste vänner, Gerlesborg, 28 juli, 2017

Solnedgången reflekteras i balkongdörrarna in till vårt allrum, 23 juli, 2017

Övernattning på Svartsö med bästa gänget, 6 augusti, 2017

Gaveln på det mysiga huset på Gotland som vi hyrde, 8 augusti, 2017

Min bästa väns dotter, hur vacker får man vara? Gotland, 8 augusti, 2017

Skaldjursfrossa och champagne, en ljummen kväll på Gotland, 10 augusti, 2017

Han sov i våningssäng för första gången i Fjällbacka.

Det där mörkret som liksom aldrig kommer, tror den här bilden är tagen typ 22.30 en kväll i juli, Fjällbacka.

Det gigantiska matbordet i huset på Gotland.Köket hos vännerna i Gerlesborg.

Och den sista är från C:s treårsdag. Klart man ska ha prinsesstårta när man bär det namn han gör!

Godnatt världens finaste läsare.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Weekly mix – bröllopstankar, fördomar och lite om varför jag är matt

Får man bjuda på ett veckosvep inredningsrelaterat? Håll till godo!

Veckans Hemnet. Då var det bevisat, det går att lura sig själv att man bor mitt i NY. Om man bor här vill säga. Vi går inte på något sätt alls i flyttankar. Men du som gör, den här pärlan på Garverigränd vid Järla Sjö får du inte missa.

Foto: @paulina.velobloom

Jag går i bröllops(buketts)tankar. Knarkar blomsterinspo för allt jag är värd (Nej, vi ska inte gifta oss. Ännu. Men jag har fått den galet stora äran att göra buketterna till två underbara vänner som gifter sig helgerna efter varann i maj). Och så kommer Sofia Mokkasin med det här smashing inlägget på sin blogg, om världens bästa Velobloom. Hon lever min blomsterdröm. Och plötsligt, efter att ha läst intervjun med Paulina, kände jag mig lite lugnare inför stundande uppdrag. Det ska nog bli bra. Jag ska nog fixa de drömmigaste buketterna. Med Paulinas magiska buketter kombinerat med dessa som bukettmodeller kommer det bli bra.

Jag blir så matt. Min jakt på den perfekta mattan är över. Ser ni det här mys-mull-fluffet hemma hos modeprofilen Linn Eklund? Lurv-drömmen kommer från Layered. Perfekta mattan för en barnfamilj ur den synvinkel att man ju spenderar större delen av sina dagar på golvet, och varför inte göra det på något mjukt och lent? Men priset gör mig nästan generad. Det kanske får räcka med en kritvit soffa ändå.

Fördomsprofilering av hem. Det är en sak som jag alltid tänkt att jag är rätt grym på. När jag läser inredningsreportage så kan jag inte ta in allt jag ser på bilderna om jag inte först får veta vad personen som bor där jobbar med. Jag är smått besatt av att skapa mig en bild av personer genom deras hem. Visa mig ditt hem, och jag ska säga vem du är. Ungefär så.

Oj vad jag golvades av ett reportage i senaste numret av Residence. Här hittar ni en bild från det aktuella hemmet. För en gångs skull läste jag löptexten först, granskade bilderna och tänkte, utan att egentligen tänka, att han som bor här är garanterat arkitekt. Eller möjligtvis Art Director. Höll på att sätta morgonkaffet i halsen när jag läste att han jobbar på förskola och pluggar till förskolechef. Snacka om att jag fick äta upp mina egna fördomar till frukost. Inget är på något sätt bättre än det andra. Jag älskar verkligen när man blir sådär överraskad av något som egentligen är så självklart. Bra förebilder behövs på alla håll och kanter.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 4 Kommentarer

När ord är överflödiga – låt er inte luras del 4

Denna söndag har jag bland annat ägnat åt en djupdykning i Karolina Modigs eklektiska hem, fotat av inredningsfotografen Nadja Endler för Houzz.

Vill börja med att be vänligt om ursäkt för att jag vältrar mig i intet ont anande personers instagramkonton, men har man som Karolina, ett trilla-av-stolen hem och en öppen profil, tja- då sitter man inte säker för mina högst ovetenskapliga analyser.

Innehållet till min bloggkategori Låt er inte luras börjar oftast med att jag ramlar över bilder på Instagram som jag inte k a n g l ö m m a. Bilder som golvar mig. Och oftast, efter lite skroll, kommer jag över bilder som (eventuellt) inte är lika smickrande som självaste golvnings-bilden.

Men så drabbades jag av bilden ovan. Håll med om att ord är överflödiga. Växterna, färgen, panelen, blandningen nytt och vintage. Jag orkar nästan inte. Det är för bra.

Lite cynisk som jag då kan vara när det kommer till bilder och inredning så tänker jag ”här kan vi nog rota fram något intressant”. Men icke. Eller alltså. Hennes instagrambilder är så härliga. De tar mig tillbaka till de första åren med Instagram när bilderna faktiskt var det mediets namn utlovar: foton tagna i stunden. Instamoments. Bara kolla här, vilken liten snuttis, i samma vackra rum som ovan.

Eller här i köket. Första bilden är tagen av Nadja och den andra av Karolina.

I sovrummet. Känner ni igen den klassiska benen-i-sängen bilden som man så ofta såg på Insta i begynnelsen?

Och barnrummet. Åh vad jag älskar båda dessa bilder. Olika känslor över bilderna men så härliga. Precis som samtliga bilder ovan, med kärlek lånade av Karolina Modig och Houzz, genom Nadja Endler.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Inga Kommentarer

Vad jag graviterar mot just nu

Vallmo, franska tulpaner och hela färgskalan i bilderna. Så mycket vår att jag nästan spricker av längtan. Kan knappt vänta på att den ska börja spira i trädgården. För hos mig gör det inte det minsta ont när knoppar brister.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer

Mitt semmelhat

Den här dagen har varit så fin. Josefin och Alfred kom hit tidigt. Vi åt scones och de små gofisarna turades om att sova och busa. Men jag hann inte knäppa en endaste bild. Tiden flög iväg. Jag plockade upp kameran först på eftermiddagen.

Sen hämtade vi Carl-Philip på förskolan. Och åkte inte hem. Utan vi åkte till närmsta fiket här i Älvsjö, åt pannkakor och tittade på långa, långa köer av semmelgalningar. Att det var fettisdagen idag hade gått mig helt förbi. Jag hatar semlor. Yes, ni läste rätt. Jag kan liksom inte för mitt liv fatta hysterin?  En bulle, mängder av grädde och mandelmassa. Det finns femtioelva andra bakverk jag föredrar framför det. Om man nu prompt ska käka något onyttigt. Vilket jag är rätt grym på, om jag får säga det själv.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar

Elefanten i rummet

Så har jag då äntligen målat i vårt vardagsrum/kök. Det blev en behaglig gråbeige färg från Farrow and Ball som heter Elephant’s breath.

Det är en nästintill magisk färg som i vissa stunder upplevs som lila, magentan kommer fram i eftermiddagsljus. Och den passar utmärkt till kakelugnen som är dekorerad med lila mönster.
Fick hem den vackraste av buketter från Flowery. Franska tulpaner liksom, jag graviterar mot dem vid den här tiden varje vår (ja, i min värld är det redan vår). 

Tavlorna med mörkbrun ram kommer från mitt barndomshem. Vill minnas att mamma köpte dem i Italien.

Vi har satt smala hyllor ovanpå bröstpanelen så att man enkelt kan luta tavlor mot väggen. Jag målade in ramarna i samma färg som väggen för att få dem att smälta in.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 3 Kommentarer
Sida 1 av 1112345...10...Sista »