Här kommer ett av mina favoritrecept på julgodis: chokladdoppade clementiner med havssalt och valnötter. Kanske det godaste – och enklaste – jag vet. Hoppas ni gillar det!

Bilderna har min grymma kollega Emmy Lundström tagit och vi höll till på mitt nya kontor Fabriken i Kransen – om ni minns?

Det enda man behöver är 3 (eller 4 ingredienser).

Nämligen clementiner, mörk choklad (70%), havssalt och valnötter. Eller bara havssalt om man inte gillar – eller tål – nötter.

Gör så här:
Smält chokladen i ett vattenbad (en chokladkaka på 100 g är lagom till 4-5 st clementiner).
Skala clementinerna (en clementin ger ca 10 klyftor).
Doppa sedan halva clementinen i choklad och strö sedan över flingsalt eller nötter.
Låt stelna. Klart!

Tips! Ätes med fördel på en gång då clementinerna lätt blir torra annars. Låt dem stå i kylen med plast över om du inte ska äta dem direkt.
Foto: Emmy Lundström

One of my favorite recipes for Christmas: chocolate dipped clementines with seasalt. As simple – and good – as it looks. I hope you will try it!









Detta inlägg har en kommentar
Oioi, så lekkert! Det ser jo alldeles nydelig ut, skal prøves! God jul Linda 😉