Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY

A creative duo from Sweden, consisting of stylist Nathalie Myrberg and photographer Matilda Hildingsson. Nature, sustainability and slow living is the focus of the duo’s melancholic and poetic idiom.

Contact: info@babesinboyland.se
Instagram: @babes_in_boyland

Rabarberkräm

Rhubarb compote by Babes in Boyland

Vi började den här dagen med nybryggt kaffe och rabarber från Matildas föräldrars trädgård.

We started this day with newly brewed coffee and rhubarb from Matilda’s parents garden.

Rhubarb compote by Babes in BoylandRhubarb compote by Babes in Boyland

Vi skulle nämligen göra årets första rabarberkräm.

Because we were about to make the year’s first rhubarb compote.

Rhubarb compote by Babes in Boyland

Rabarbersäsongen tycks ju vara över för i år, men kanske finns det en eller annan påse där i frysen som ni kan plocka fram. För rabarberkräm är verkligen barnsligt gott. Syrligt och sött på samma gång, och tillsammans med mjölk blir det något extra. De här bilderna tog vi tidigare i somras, så om ni inte skulle ha tillgång till rabarber så passa på att göra plommon- eller äppelkräm som är i säsong just nu. Minst lika gott!

The rhubarb season seem to be done for this year, but maybe you got some stashed away in the freezer to use. Rhubarb compote is super tasty. Sweet and tangy at the same time, and together with milk it sure is something special. These photos are from earlier this summer, so if you haven’t got any rhubarb you can do some plum or apple compote instead. It’s in season and just as good.

Rabarberkräm
2-3 port

ca 250 g (2-3 stjälkar) rabarber
2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1/2 tsk stött kardemumma
1,5 msk potatismjöl
1/2 vaniljstång

Skölj och skala rabarber. Skär i mindre bitar, ca 2 cm tjocka bitar. Koka sedan upp vatten, socker, fröna från vaniljstången och kardemumma. Lägg i rabarbern. Låt koka ca 4-5 min till rabarbern delar sig. Smaka gärna av och tillsätt mer socker om du tycker det behövs. Blanda ut potatismjölet i lite vatten (ta ungefär lika mycket vatten som mängden potatismjöl). Häll sedan ner blandningen försiktigt i kastrullen samtidigt som du rör om. Låt krämen koka upp, när första bubblan kommer är den klar. Servera med mjölk.

Rhubarb compote
2-3 servings

about 250 gram (2-3 stems) rhubarb
2 dl water
1/2 dl granulated sugar
1/2 teaspoon cardamom
1 1/2 tablespoon potato flour
1/2 vanilla pod

Rinse and peel the rhubarb. Cut in small pieces, about 2 cm thick. Bring water, sugar and cardamom to boil and add the seeds from the vanilla. Add rhubarb. Let boil for about 4-5 minutes until the rhubarb splits. Taste and add more sugar if needed. Stir the potato flour in some water (add about as much water as potato flour). Pour the potato flour mix slowly into the sauce pan as you stir. Bring the compote to boil. As soon as the first bubble appears, the compote is done. Serve with milk.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 5 Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

  1. […] och äpplen. Det här med att göra egen kräm visade sig vara en riktig hit, så efter helgens rabarberkräm blev det äppelkräm […]

  2. […] står lite jobb på schemat sedan ska jag göra rabarberkräm enligt Babes in Boylan’s recept och se filmen Bright Star efter tips från […]

  3. Ingrid says:

    Hi! So lovely. Can I ask where that beautiful bottle comes from? X

  4. […] kunde jag inte låta bli att köpa med mig några stjälkar hem. Valet stod mellan rabarberkräm (detta är det godaste receptet någonsin) eller paj men eftersom att vi skulle till landet över helgen kändes en paj perfekt att ta med […]