Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY

A creative duo from Sweden, consisting of stylist Nathalie Myrberg and photographer Matilda Hildingsson. Nature, sustainability and slow living is the focus of the duo’s melancholic and poetic idiom.

Contact: info@babesinboyland.se
Instagram: @babes_in_boyland

Quinoasallad med ugnsrostad sötpotatis och rödbetor

Quinoa salad by Babes in BoylandQuinoa salad by Babes in Boyland Quinoa salad by Babes in Boyland Quinoa salad by Babes in Boyland Quinoa salad by Babes in Boyland Quinoa salad by Babes in Boyland Quinoa salad by Babes in Boyland Quinoa salad by Babes in Boyland Quinoa salad by Babes in Boyland BIB_quinoasalad-13 Quinoa salad by Babes in Boyland Quinoa salad by Babes in Boyland Quinoa salad by Babes in BoylandQuinoa salad by Babes in Boyland Quinoa salad by Babes in BoylandQuinoa salad by Babes in Boyland

Det har inte blivit så mycket recept på mat här på bloggen den senaste tiden. Vilket är synd för det är något vi själva gillar att läsa. Oftast då på jakt efter det perfekta, lättlagade och goda vegetariska receptet. Som den här quinoasalladen med ugnsrostad sötpotatis och rödbetor. Till salladen stekte vi upp lite halloumi och gjorde en enkel dressing med honung och citron. Så gott! Perfekt att inleda den här helgen med. Ha en fin fredag!

Quinoasallad med ugnsrostad sötpotatis och rödbetor
Ca 4 port

4 dl röd quinoa
2-3 små sötpotatisar
3 rödbetor
3 sommarlök
150 gram brytbönor
100 gram babyspenat
2 msk neutral olja
koriander (går att välja bort)
salt och peppar

Koka quinoan efter anvisning på paketet. Ställ åt sidan. Skala och skär sötpotatisen och rödbetorna i pitar. Lägg dem på en plåt och vänd runt med olja och lite flingsalt. Rosta i mitten av ugnen på 250 grader Celsius i ca 15 min (känn efter att de är mjuka rakt igenom). Halvera sommarlöken och lägg dem tillsammans med brytbönorna i en mindra ugnsfast form. Ringla över lite olja. Rosta i mitten av ugnen på 200 grader Celsius i ca 10-15 minuter (håll koll på brytbönorna så de inte bli för rostade). Blanda quinoan, de rostade grönsakerna och babyspenat i en stor skål. Garnera med lite koriander. Servera med halloumiost, dressing och lite pumpakärnor.

Dressing

finrivet skal av 1 citron
1 dl neutral olja
2 msk pressad citron
2 msk ljus honung
2 msk hett vatten
1/2 tsk salt
1–2 krm nymalen peppar

Blanda rivet citronskal med olja och citronsaft. Lös honungen i hett vatten, rör i salt och peppar. Blanda samman allt. Kan stå i rumstemperatur.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 7 Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

 1. marie says:

  Så utrolig godt! Har forelsket meg helt i denne bloggen, bildene er så utrolig vakre og stemningsfulle!

 2. Karin says:

  Underbart gott!

 3. […] Quinoasallad med ugnsrostad sötpotatis | Ännu ett recept, det verkar så gott men ändå enkelt! Vi har precis börjat med att använda mer sötpotatis i mat, så att finna det här receptet nu var väldigt lägligt. Portalen Lovely Life har så himla mycket bra bloggar, och Babes In Boyland är en av dem, och deras bilder till det här receptet är precis lika fina som receptet verkar gott. […]

 4. […] Quinoasallad med ugnsrostad sötpotatis | Ännu ett recept, det verkar så gott men ändå enkelt! Vi har precis börjat med att använda mer sötpotatis i mat, så att finna det här receptet nu var väldigt lägligt. Portalen Lovely Life har så himla mycket bra bloggar, och Babes In Boyland är en av dem, och deras bilder till det här receptet är precis lika fina som receptet verkar gott. […]

 5. Julia says:

  Hej! Detta verkar ju urgott! Hittade hit när jag googlade runt efter recept på sallader som jag kan servera på min födelsedagsfest. Dock funderar jag på om den går att förbereda tidigare under dagen och ha i kylen tills det är dags för kalaset, eller är den godast att äta direkt? Underbar blogg ni har förresten. Kram!

  • Hej! Vad roligt att du har hittat hit. Tror inte att det ska vara några konstigheter att förbereda den tidigare. Tror bara den blir godare av att suga åt sig dressingen lite. Lycka till och grattis! Kram!