Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY

A creative duo from Sweden, consisting of stylist Nathalie Myrberg and photographer Matilda Hildingsson. Nature, sustainability and slow living is the focus of the duo’s melancholic and poetic idiom.

Contact: info@babesinboyland.se
Instagram: @babes_in_boyland

Bovetegröt med chia och quinoa

BIB-porridge-2 BIB-porridge-3-2BIB-porridge-6-2BIB-porridge-5 BIB-porridge-7 BIB-porridge-8 BIB-porridge-11 BIB-porridge-12 BIB-porridge-13-2

Det här med frukost är verkligen ett kapitel för sig. Kanske bästa målet om ni frågar oss, men samtidigt ett mål där man lätt hamnar i det där ekorrhjulet. Samma visa varje morgon. Hittar vi något vi gillar så håller vi liksom fast i det där lite krampaktigt. Så därför passade vi på att testa ett helt nytt recept i veckan som vi verkligen gillade. Chia, quinoa- och bovetegröt – glutenfritt, snabblagat (förbereds kvällen innan) och väldigt mättande. Och funkar egentligen minst lika bra som lunch eller kvällsmat. Till gröten hade vi äpple, granatäpple och havremjölk. Om man vill ha lite mer sötma i gröten så mosa i en banan eller ringla över lite honung. Du kan även ha lite pumpakärnor till.

Bovetegröt med chia och quinoa
ca 2-3 port

1 dl hel bovete
1 dl quinoa
1/2 dl linfrön
1/2 dl chiafrön
6-8 dl vatten
2 krm salt

Var noga med att skölja bovete och quinoan ordentligt innan. Bovete häller du kokande vatten på och quinoa sköljer du grundligt i varmt vatten. Blanda alla frön i en skål eller bunke och häll på dubbelt så mycket vatten som frön. Låt stå över natten. På morgonen har fröna sugit åt sig vatten, så slå av det som finns kvar och mät upp nytt. Häll allt i en kastrull och låt koka i cirka 8 minuter.

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 3 Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

  1. […] har kommit av mig med mina frukostvanor men imorgon tänker jag testa att göra denna bovetegröt med chia och quinoa, recept och bilder av Babes i […]

  2. Maja says:

    åh det låter galet gott! Har aldrig testat gröt på bovete tidigare. Dags att ta sig ur havregryns-loopen ?

    Tack för smaskig inspo!