Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY

X-MAS TREND OF THE YEAR

single-branch-7

Det snackas mycket om årets jultrend. Jag tror vi är överens att den planterade rumsgranen i kruka är ute i kylan. Årets hype är enligt många istället en gran i vas. Viktigt att roten är med också, tycker jag.

Dock är jag inte riktigt med i resonemanget kring att det är årets trend utan sticker ut hakan och säger att rumsgranen hade sin storhetstid julen 2012 och att granen i vasen är sååå 2013. Men nu använde sig vår främsta stilbildare Lotta Agaton den i ett reportage i Residence nyligen och därmed slog den igenom på bred front.

99d1c358357d11e2a63622000a9e28ec_7

Näe, granen i vas kändes fräsch förra året, och jag skulle nog vilja tillskriva den trenden det omskrivna vandrarhemmet Sågverket. Det var nog där jag omedvetet snappade upp den i alla fall. Den här bilen är från David Fahléns instagramkonto i november 2012.  David är grym på att använda växter i inredningen på en snyggt sätt.

17doorsrumsgran

På vårt ställe vid havet 2012, och gran i vas hemma hos oss i stan förra julen.

Vad är då årets egentliga trend? Ja, jag har en idé, då jag nämligen själv tänkt att dekorera mitt vardagsrum just så. Men jag hann inte komma till skott, innan jag såg att en viss stylist redan piffat sitt vardagsrum på precis samma sätt. Är ni med? Eller vad tycker ni är årets julhype, om vi nu bortser från granen i vasen, som jag alltså nu officiellt avfärdat som årets trend (med glimten i ögat, givetvis)?

I morgon är det dags för söndagskrönikan, och då kan hända att jag avfärdar ytterligare en trend. Jag är i röjartagen så här i jultider…

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 5 Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

 1. krickelin krickelin says:

  hahaha.. ja, längtar redan efter din krönika.. ha en bra dag. Dina inlägg är alltid super. Heja dig!

 2. Linda H says:

  Ha, ha jag håller med Krickelin heja dig! Trender kommer och försvinner otroligt snabbt nu, med alla instaflöden och bloggar…

 3. PIAZZAN says:

  …jag har också stuckit ut hakan och påstått att redan 2011 stylade och dekorerade jag och många med mig med gran i vas ….:) ..men vackert är det oavsett .Ha en fin jul / Pernilla

 4. Eva Solid says:

  Roligt att läsa om grantrenden här, kan meddela att jag hade små granar uppdragna med rötterna i gamla glasburkar för sisådär 35 år sedan.
  Inget är nytt under solen och farmor var den jag snodde idén från.

  Med vänliga hälsningar