Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY
RSS

Jag heter Mari Strenghielm och jag jobbar som inredningsstylist, formgivare, fotograf och bloggare. Jag bor tillsammans med min familj ute på Dalarö i Stockholms skärgård. Jag har en liten femårig tjej som heter Juno och en nybliven skolpojke som heter Dante. Hemma hos oss bor även pappa C, hunden Valle och katterna Fritjof och Carmensita. Vi bor i hus från 1884 och vi renoverar och inreder jämt och ständigt. Jag använder hela mitt hem som studio och har alltid någon plåtning på gång någonstans i huset. Reser mycket både med jobb och privat. Livsnjutare!

Mail: mari@strenghielm.se Hemsida: strenghielm.se Instagram: @mari_strenghielm

Klart! Färgkoder, tips mm

strenghielm_kitchen.1 strenghielm_kitchen.8 strenghielm_kitchen.6 strenghielm_kitchen.2 strenghielm_kitchen.7 strenghielm_kitchen.4 strenghielm_kitchen.3 strenghielm_kitchen.5Så, nu ska jag inte tjata mer om mitt kök, renoveringen är klar! Jag kan börja berätta om snickerijobben vi gjorde och det första var att vi tog bort hyllorna över diskhon. Jag ville ha knoppbrädor där istället för att få mer rymd och mer ljus från takbelysningen. Jag gick till närmsta byggvaruhus och köpte furulister på bastuavdelningen, där knallar man inte omkring så ofta… Kostade 50-60 kr st och vi köpte ett gäng som vi kapade och fixade med så att de går längst med hela väggen, easy peasy. Sen hade vi ju glasdörrar med spröjs (vitrin) på 3 sammanhängande överskåp, vi tog bort glas/spröjs och ersatte med klövergaller. Sen har vi bara målat, men vi har målat precis allt. Förut hade vi en tapet, som iofs var jättefin, men jag ville ha något renare och mer avskalat. Alla väggar är målade med “Sparkling Grey” från Nordsjö, jag valde en ultramatt och målade med bred pensel för att få det lite mer levande. Skafferi och hyllor ovanför kylskåpen är målade med samma färg dvs “Sparkling Grey” men här valde jag snickerifärg som har lite glans i sig för att få en skillnad + för att det ska gå att hålla rent. Den grågröna färgen som jag har på alla låd- och skåpfronter heter “Soft le havre” och även den kommer från Nordsjö. Samma färg plockade jag sedan upp på knopplisterna ovanför diskhon och på skafferidörren. Hör av er om ni har några frågor!

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 16 Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

 1. Jeane says:

  Så himla fint!! En blandning av svenskt o den amerikanska shakerstilen tycker jag. Får jag fråga vad för typ av färg till snickerierna; olje eller vattenbaserad o vilken glans? Stort tack för att du delar med dig?

 2. Margareta says:

  Så fint det blev! Är nyfiken på hur du behandlade luckorna innan du målade dem? Hälsningar Margareta

  • strenghielm strenghielm says:

   Hej Margareta, jag skrubbade rent dem med vim så att de blev rena och fick en liten slipad yta. Man bör egentligen slipa lite lätt med sandpapper men jag testade först och för mig funkade det ändå. Hej, hej

 3. Emma says:

  Himla fint det blev och lite extra roligt när budgeten inte är obegränsad. Med gigantisk budget kan man liksom lättare förstå att det är lättare att få ett fantastiskt slutresultat, men att lyckas lika bra med mindre kostnader inspirerar betydligt mer.
  Tack!

 4. Sara says:

  Wow, så himla fint! Super tjusigt! Varifrån kommer knopplisten?

  • strenghielm strenghielm says:

   Hej, jag tror jag skriver det i inlägget, det är en klassisk bastulist i fulfuru ;) Vi har själva sågat och fogat ihop så att den blev den längd vi ville ha. Lätt som en plätt och billigt!

 5. Ida says:

  Jättefint!!

 6. Frida says:

  Hej!

  Superfint verkligen! Vilken färg är pärlsponten och fönsterfodren målade i?

  Tack!

 7. […] Therapy Kerrie Kelly – Dans la cuisine – Dust Jacket Devol Jasperbgoldman Lovely Life Apartment Therapy Desire to Inspire Birch & Lily – Autour du bureau – […]