Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode
RSS

Jag heter Linda och jobbar som stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester(Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min pojkvän David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om min vardag som stylist och butiksägare, min vurm för vintage, inredning, inspirerande miljöer, recept och resor.

Välkommen hit!

Kontakt: volanglinda@gmail.com

Min portfolio hittar du här

Jag är också en del av:

Reportageagenturen A mash up Agency

Kreativa studion Fabriken i Kransen

Julgodis: chokladdoppade clementiner med havssalt och valnötter

Här kommer ett av mina favoritrecept på julgodis: chokladdoppade clementiner med havssalt och valnötter. Kanske det godaste – och enklaste – jag vet. Hoppas ni gillar det!

LL-clementin-008_webb

Bilderna har min grymma kollega Emmy Lundström tagit och vi höll till på mitt nya kontor Fabriken i Kransenom ni minns?

LL-clementin-024_webb

Det enda man behöver är 3 (eller 4 ingredienser).

LL-clementin-043_webb

Nämligen clementiner, mörk choklad (70%), havssalt och valnötter. Eller bara havssalt om man inte gillar – eller tål – nötter.

LL-clementin-018_webb

Gör så här:

Smält chokladen i ett vattenbad (en chokladkaka på 100 g är lagom till 4-5 st clementiner).

Skala clementinerna (en clementin ger ca 10 klyftor).

Doppa sedan halva clementinen i choklad och strö sedan över flingsalt eller nötter.

Låt stelna. Klart!

LL-clementin-007_webb

Tips! Ätes med fördel på en gång då clementinerna lätt blir torra annars. Låt dem stå i kylen med plast över om du inte ska äta dem direkt.

Foto: Emmy Lundström

Translation

 One of my favorite recipes for Christmas: chocolate dipped clementines with seasalt. As simple – and good – as it looks. I hope you will try it!

2 Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

  1. Oioi, så lekkert! Det ser jo alldeles nydelig ut, skal prøves! God jul Linda 😉